Matka kohti hyvinvointia, yhdessä

matka_hyvinvointiin.jpg

Tiimin koostuessa 18 erilaisesta persoonasta, ovat myös mielenkiinnon kohteet monenkirjavat. Olemme tehneet hyvin erilaisia projekteja, erilaisilla päämäärillä sekä tavoitteilla. Yksi vasta alkaneista projekteista, ei ole vielä projekti lainkaan, vaan hyvinvointiyhteisö, jonka ympärille rakennamme vaellusmatkaseuramme kysynnän mukaisia projekteja. Tämän hyvinvointiyhteisömme toukokuussa avatut nettisivut löydät osoitteesta www.vaellusjourney.com.

Kyseessä oleva kolmen nuoren naisen hyvinvointiyhteisö tarjoaa blogin kautta palasia elämän mittaiselta matkalta. Haluamme rohkaista sinua oman näköisellesi, henkilökohtaiselle kasvupolullesi. Yhteisömme on ystävyydestä ja läsnäolosta, rakkaudesta ja peloista, sekä niiden kohtaamisesta. Me uskomme siihen, että maailman kauneus on mahdollista huomioida kaiken kiireen sekä kaaoksen keskellä. Kirjoittajina toimivat Evianna Sipilä ja Nuppu Laaksonen Projektitoimisto Kajosta ja Maria Välimäki Eventa Creativestä.

Monelle meistä matka kohti itsetutkiskelua, omaa persoonaa kohti alkaa elämän pääpolulta eksymisen yhteydessä. Elämän mittaista vaellusta on mahdoton, sekä järjetön suunnitella etukäteen ja meistä jokaisen matkan varrelle sattuu monen makuisia muutoksia, sattumia sekä tapahtumia. Kaikki niistä ei ole mieluisaa, mutta jälkikäteen katsottuna on mahdollista havaita merkityksiä myös vaikeissa asioissa. Sillä hetkellä, kun kokee itsensä heikoksi, vaatii vahvuutta katsoa tilannetta isommassa kuvassa, eikä ainoastaan sen hetkisestä kärsimyksestä käsin. Isompaa kuvaa katsoessa on mahdollista havaita, että jotain täytyy joskus särkyä, jotta uudelleen liimautuminen vielä paremmalla tavalla olisi mahdollista. Minuus ei ole staattista, muttumatonta, eikä tarvitsekaan olla.

Integraalipsykologian Fasilitaattori Tommi Kujala sanoi: ”Vasta sitten, kun emme usko omia ajatuksiamme siitä, kuka olen, mitä muut ajattelevat minusta, mitä haluaisin että muut ajattelevat minusta ja mitä minä ajattelen minusta, voimme ymmärtää: Minä olen mitä olen.”

Kuukausittain vaihtuvissa aiheissa käsittelemme erilaisia teemoja, joista toukokuulle valikoitui Persoona. Aiemmissa postauksissa olemme käyneet läpi blogiyhteisön perustajan persoonina, mutta nyt on aika kohdistaa katse lukijaamme. Millainen persoona sinä olet? Jos teoriassa luonne on sellainen osa minuutta, mikä mukautuu elämän matkan aikana, niin persoonan ydin pysyy samana. Oletko tuttu jo itsesi kanssa? Minä uskon, että matkan kohti omaa sisimpää voi aloittaa muutenkin kuin olosuhteiden pakosta ja elämäntilanteiden rytistessä. Itsetutkiskelua on mahdollista harjoitella siinä missä mitä tahansa muutakin uutta taitoa. Uskon, että sen voi aloittaa lempeällä katsahduksella omaan sisimpään, valmiudella ottaa vastaan mitä tunteita, ajatuksia, muistoja sieltä saattaakaan pulpahtaa. Kyse on sinuksi kasvamista ja omien tarpeiden sekä tunteiden kanssa tutuiksi tulemista. Tässä on kyse siitä Vaelluksesta, jolle me haluamme tarjota sekä löytää matkaseuraa. Tervetuloa seuraamaan mukaan, lisää aiheesta keskiviikkona tulevassa blogipostauksessa!


Tekstin kirjoittaja Nuppu Laaksonen