Vaihdetaan niitä renkaita!

Yksi menestystä tavoittelevan yrittäjän välttämätön ominaisuus on tilaisuuksiin tarttuminen. Joskus tilaisuus voi olla sääolosuhteiden sanelema jokavuotinen renkaanvaihto, kuten täällä Suomessa. Viime syksynä Projektitoimistomme Henna Haara ja Jesse Niemi näkivät tämän mahdollisuuden ja toivat sen päättäväisesti esiin tiimimme kokouksessa. Ei voida väittää, etteikö muu tiimi olisi suhtautunut kuraiseen kuminvaihtoruljanssiin aluksi ennakkoluuloisesti. Innostuksella on kuitenkin tapana tarttua. Pitstop on nyt projekti, johon Kajo on halunnut lähteä mukaan yhdessä.

Hennan ja Jessen päättäväisyys toimi esimerkkinä siitä, miten saada tiimi irti lähtötelineistä. Juoksusuoraa on edetty jo hyvän matkaa, vaikka maalisuoraa ei ole odotettavissa vielä lähimainkaan. Tiet sulattanut keväinen kajastus työllistää tiimimme renkaanvaihdossa ainakin huhtikuun loppuun saakka.

Pitstop on niin sanottu perintöprojekti, joka perustettiin Proakatemialla vuonna 2015. Kun Kajo osti Pitstopin, oli selvää, että toimintaa haluttiin laajentaa. Ostohetkellä Pitstop toimi Tampereen keskustassa P-Hämpissä, Pirkkalassa, sekä Kangasalla. Noin kuukausi kauppakirjojen tekemisen jälkeen tuleva yhteistyö Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa oli lyöty lukkoon Hennan ja Jessen toimesta. Huomenna sesongin startatessa, Pitstop tulee toimimaan vanhojen toimipisteidensä lisäksi Kalevan, Lielahden, sekä Linnainmaan Prismojen parkkihalleissa. Tampereen lisäksi Pitstop tekee renkaanvaihtoa myös Joensuussa ja Jyväskylässä.

Jokainen Kajolainen on projektin myötä suorittanut ammattitason renkaanvaihtajan koulutuksen. Loppu opitaan käytännössä, johon projektitoimistomme arvo rohkeuskin perustuu. Kuuden toimipisteen pyörittämisessä on työnsarkaa, ja Pitstopin laajeneminen on vaatinut vasta alkaneelta yritykseltämme mittavia investointeja: työkalut, työntekijöiden palkkaaminen, vakuutukset, markkinointi… Stressiltäkään ei olla vältytty ja projektipäälliköiden vointi on ollut yhteinen huolemme. Näistä kaikista on kuitenkin kertynyt valtavasti opillista pääomaa tilillemme.

Nyt testataan, lunastetaanko visiomme ”Kajo tikittää kuin sveitsiläinen kello”, kun koko tiimin tukea Hennan ja Jessen ottamaan haasteeseen tarvitaan. Viikko sitten Henna postasi yrityksemme Slackiin: ”Nyt se kuulkaas alkaa! Ekat ajanvaraukset on keskiviikolle nii valmistautukaa henkisesti ja tsekatkaa työaikanne!” Tähän tiimiläisemme reagoivat: ”VAIHETAAN NIITÄ RENKAITA!!!” Huomenna koitos alkaa, Kajo on valmis! 

Pitstop.jpg

Tekstin kirjoittaja Evianna Sipilä